天翼術數研究中心

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1425|回復: 5

算命師傅計錯吉日被殺

Q.Q 發表於 2011-9-14 12:19:38 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
算命師傅計錯黃道吉日惹殺身之禍!浙江省溫嶺市一名年約 60歲、姓毛的算命師傅,中秋節突被一名男子狂刺,最少身中三刀,腸子曝露,他負傷爬出店舖,倒斃店前。
有目擊者稱兇手身高 1.7米、短髮、臉長、鼻尖,穿灰褲、白 T恤、白鞋,是毛生前的一名客戶。早前他到毛的算命館,為新屋擇日上大樑,但未幾他的妻子及兒子相繼去世。後來他找人一算,發現當日非吉日,因此懷恨在心。公安在主要道路設立關卡追捕兇手,至今沒發現。
浙江《錢江晚報》

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=15611593

原來做算命師傅都好危險㗎!
markwu 發表於 2011-9-14 12:40:04 | 顯示全部樓層

如算命師功力夠,自然可算出自己的災劫,從中作趨避。
如佢算唔出 ...... 咁即係 ........
客人的妻子及兒子相繼去世,我諗好難會唔嬲囉 ..........
出得黎行,預咗要還。現在一命還兩命。
所以小弟好少幫人算命 ...... 我諗我應該無乜嘢要還 ..... 哈哈哈
Mike 發表於 2011-9-14 13:28:15 | 顯示全部樓層
咁大鑊? 功力少d都要埋單
Hung 發表於 2011-9-14 14:02:06 | 顯示全部樓層
勁料,被人謀殺? 會唔會另有內情?
甲子園11 發表於 2011-9-14 23:15:16 | 顯示全部樓層
哈哈謀殺?大陸真係無法無天
sing 發表於 2011-9-15 13:28:21 | 顯示全部樓層
無想過算命行業都有殺身之禍